Olika bingovarianter

För den som spelar bingo på nätet finns det flera olika varianter av bingo att välja mellan. Givetvis den klassiska, som spelats i Sverige i över 50 år, men också flera tidigare rätt okända nykomlingar. Dessa är dock så pass lika bingo att det är lätt att lära sig reglerna då själva grunden är exakt densamma.

Mönsterbingo

Mönsterbingo spelas precis som vanlig bingo med en vanlig bingobricka, men med en liten skillnad. I stället för att få fem i rad, så ska du fylla i ett förtryckt mönster på din bingobricka. Det kanske låter som om det inte är någon större skillnad, men för det första så kan det vara roligt att se vad för roligt mönster som ska fyllas, och för det andra så förnöjer omväxling.

Klassisk bingo

Helt vanlig bingo. På en bricka finns fem gånger fem rutor med olika nummer i. Du kryssar över numren på din bricka allt eftersom de dras, och får du fem i rad, i valfri riktning, så har du vunnit.

Variantbingo

Variantbingo spelas med en stor bricka, som innehåller tre vanliga bingobrickor. På dessa finns alla 75 nummer med, så inget nummer förekommer två gånger. Spelet spelas som vanlig bingo, med den skillnaden att det inte tar slut när någon får bingo, utan går vidare. Vinster delas ut när någon får en, två, tre och fyra rader, med den största vinsten till den som först lyckas fylla en hel bricka. Variantbingo är en av de vanligaste bingovarianterna på nätet, och erbjuds av i princip alla nätbingohallar.

Snabbingo

Kanske inte riktigt en bingovariant, men upplevelsen skiljer sig så pass kraftigt från vanlig ”snigelbingo” att den ändå kan vara värd att nämna. Spelet går snabbt, snabbt, och det är nog bäst att du låter datorn kryssa för, i stället för att göra det för hand.

Kobingo

En variant av bingo som, faktiskt, inte är helt okänd på nätet. Det går helt enkelt ut på att en hage delas in i flera rutor, och spelets deltagare satsar pengar på vilken ruta kon ska lägga en komocka i. Kanske inte den mest smakfulla formen av bingo, men kossor är ju söta.

Har du inte fått nog av bingo rekommenderar vi Coolbingo.se för mer information!

Arkiv

Bookmarks